trening

Tukaj lahko prebiraš blog prispevke na temo trening za oblikovanje telesa, hujšanje in mišično maso.

Preveri če se tudi ti napačno lotiš treningaOgrevanje

Ogrevanje oziroma predpriprava na trening je ključnega pomena za dober trening. Napake, ki jih lahko naredite z napačnim pristopom v predpripravi na trening vas lahko stanejo napredka.

Kadar gre za trening z obremenitvijo oziroma za trening z utežmi je naš cilj, da optimalno izkoristimo čas za trening. Večina dela napake že v samem začetku treninga, ko se začne prvi del treninga, ki mu pravimo ogrevanje. Ne ponavljajte napak drugih.

nasveti kako pokuriti odvečno maščoboTek, kolesarjenje, plavanje, pohodništvo,… Vse to spada med aerobno aktivnost. Veliko ljudi je še vedno prepričanih, da je to najbolj učinkovita metoda, ki pomaga pri hujšanju oziroma izgubi telesne maščobe. Pa je temu res tako? Je aerobna aktivnost res primerna za hujšanje ali ima samo kratkoročni efekt in lahko celo poslabša vaš proces hujšanja. Poglejmo si razloge zakaj, kako ter kdaj vključiti aerobno aktivnost pri procesu izgube telesnih maščob.

nasveti za boljši napredekVečina ljudi, ki prvič prestopi prag fitnesa in zagleda cel kup trenažerjev, prostih uteži in kardio naprav se najprej zmedeno vpraša čemu služijo vse te stvari in kako jih lahko sploh uporabljajo. Veliko krat jih popade ne sigurnost in strah kako se sploh naj lotijo treninga. Nekatere stranke se nato le opogumijo in zaprosijo za pomoč ustrezno usposobljeno osebo. Vsakemu začetniku toplo priporočam, da opravi vsaj nekaj ur z osebnim trenerjem, da se nauči pravilno izvajati vaje.

Pri začetnikih, ki se srečujejo z vadbo v fitnesu opažam veliko skupnih vprašanj, ki nanesejo na temo treninga in prehrane. V tem članku vam bom predstavil najpogostejša vprašanja in opoziril na napake, ki omejujejo napredek.

HIITKaj je HIIT?

HIIT je kratica za High Intensity Interval Training kar pomeni, da gre za visoko intenzivni intervalni trening. HIIT je lahko zaporedje več različnih dinamičnih vaj, lahko ga izvajamo v obliki šprintov na stadionu ali pa kot intervalni trening na sobnem kolesu.

povečajte testosteron na naraven načinKaj testosteron sploh je?

Testosteron je moški spolni hormon, ki je odločilnega pomena za obstoj razlik med moškim in žensko. Pomemben je predvsem za to, koliko mišične mase lahko nekdo pridobi. Več kot ima na voljo telo hormona testosterona, večji prirastek mišične mase in moči je možen.

Ali je osebni trener le oseba ki šteje ponovitvePravi osebni trener ne šteje samo ponovitev, to bi bil kratek in jedrnat odgovor in tako bi lahko zaključil tudi odgovor na vprašanje v naslovu članka. Vendar je smisel tega kratkega članka pojasniti zmote, ki nastajajo o osebnih trenerjih. Večkrat se tudi dejansko zgodi, da je nek trener le toliko podkovan, da lahko šteje samo ponovitve in tako meče slabo luč na druge.

loading...