zdravje

Tukaj lahko prebiraš blog prispevke na temo zdravje, dobro počutje in aktivni življenjski slog.

uničen metabolizem in hujšanjeAli ste vedeli, da imajo lahko prebavne težave velik vpliv na izgubo telesne teže? Večina se ne zaveda razloga zakaj ne more učinkovito shujšati, ni težava vedno v hrani in gibanju ampak lahko tiči tudi drugod.

Kdaj bodo ljudje nehali hujšatiVedno ko odpremo kakšno revijo ne moremo mimo tega, da nas preplavijo z najrazličnejšimi oglasi, ki so namenjeni hujšanju. V nekaterih revijah imajo skoraj vsak teden napisano novo dieto, ki obljublja čudežne rezultate. Pri takih dietah gre za komercialne namene, da pritegne bralca že sam naslov, na primer »shujšajte 6 kilogramov v enem tednu…« Se spomnite, da ste že takšne ali podobne stavke že slišali?

spomladanska utrujenostVsako pomlad lahko zasledimo, da se nekateri spopadajo s spomladansko utrujenostjo. Spomladanska utrujenost se kaže v slabšem počutju brez energije, utrujenosti, zaspanosti, razdražljivosti, preutrujenosti, brezvoljnosti, pogostejši so glavoboli in splošno slabše počutje. Lahko bi takšno stanje opisali z enim stavkom: »Popolnoma nič se mi ne ljubi«

 

debelost in geniVečina za svojo prekomerno telesno težo krivi slabe gene in marsikdaj kdo reče »Mama in oče sta imela težave s prekomerno telesno težo zato imam te težave tudi jaz«. Razlog pa pri večini ne tiči v genih ampak v življenjskem slogu, ki sta ga imela oče in mati in so ga nato prevzeli tudi otroci. Tako se sklene začaran krog skozi generacije.

loading...