Nepravilna prehrana, slabo počutje, stres v službi, slab spanec, nezadovoljstvo s svojim telesom…. Vsi ti razlogi so me privedli do odločitve, da začnem trenirati z Boštjanom.
 
Z Boštjanom sva bila sošolca v srednji šoli, če se spomnim njegovega izgleda in načina življenja tedaj in danes, je razlika velika. Če je popolna preobrazba uspela njemu, sem mu zaupal in se odločil za trening z njim.

Moje življenje prej je bilo popolnoma drugačno kot sedaj. Zaradi službe, ki je precej stresna so bile moje prehrambene navade zelo slabe. Zjutraj slab zajtrk, med službo veliko kave in čokolade. Kosilo je večkrat nadomestil sendvič in popoldne spet sladkarije. Zvečer okoli osme ure pa večerja – takšna da me je uspavala. Športne aktivnosti – poleti tenis in 1x tedensko tek (neredno), pozimi pa smučanje in badminton. Prehrana – karkoli mi je ustrezalo, prav tako pri alkoholu.
Popolnoma nezdrav način življenja, ki ga dopolnjuje res stresna služba. Posledice so se kazale v veliki živčnosti, slabem spancu in tudi trebušček je lepo rastel.
Kar nekaj časa sem zbiral energijo in voljo, po prvem maju letos pa je padla odločitev, da potrebno spremeniti stvari.
Prvič sva se dobila v fitnesu – kjer sem izpolnil vprašalnik o prehrambenih navadah, da mi je lahko pripravil jedilnik. Testiranje, par sklec, počepov…. Že po prvem treningu sem spal celo popoldne in celo noč kot že dolgo ne. Dogovorila sva se za treninge 3-4x tedensko, vmes pa še samostojen tek. Drugi dan na treningu me je že čakal jedilnik, ki sem ga takoj sprejel. Velik šok za telo, jesti je potrebno na 3 ure, zaradi spremembe hrane se je pojavila napihnjenost in slabo počutje, ki ga je dopolnjevala mišična utrujenost. Vedno mi je na voljo za kakšno vprašanje glede hrane, treningov… Je zelo prilagodljiv, saj sva sproti usklajevala urnike, da sva izpeljala treninge. Razen vitaminskih pripravkov in sirotkinih (Whey) proteinov za zajtrk in po treningu – drugih dodatkov ne zauživam. En obrok nadomestim z beljakovinsko čokoladico. Strogo se držim jedilnika, ki mi ga je pripravil. Vsake toliko si privoščim kozarec vina ali piva, drugače pa alkohola ne uživam v večjih količinah. Odrekel sem se tudi vsem sladkarijam – brez težav. Prve 14 dni so bili treningi mučni, pride dan ko se vprašaš ali ima smisel. Z vsakim treningom je bilo boljše. Boštjan zna prilagoditi treninge – so zelo raznoliki, vedno ko je težko zna z pravo besedno motivirati da iz sebe iztisneš še zadnje atome moči. Po 2-3 tednih se je moja prebava in presnova umirila, prilagodila sva prehrano saj se je intenzivnost treningov povečala – s tem pa tudi moja potreba po hrani. Že po mesecu dni sem opazil tudi prve spremembe pri izgledu. Takrat me je fitnes tudi zasvojil. Vsak dan sem komaj čakal na trening, dal vse od sebe, čeprav je bilo večkrat zelo naporno, saj je mi je trening vzel dobre 3 ure časa zaradi odročnosti fitnesa.
Odločil sem se, da se bom potrudil in se prijavil na pol maraton, ki bo konec oktobra v Ljubljani. Boštjan je prilagodil treninge in mi dodatno svetoval glede teka. Zastavil sem si cilj, ki verjamem, da je s Boštjanovo pomočjo dosegljiv.
Treningi so s časom postali vse težji in bolj naporni, moj užitek in fantastičen občutek pa vedno večji. Počutje se je izboljšalo, telo je dobilo obliko, ki sem jo želel. Prišel je dopust, kjer so bile druge navade glede prehrane, športa je bilo manj. Par treningov in spet sem prišel na isto raven kot pred dopustom.
V začetku septembra sem začel trenirati sam. Boštjan je prišel v moj fitnes, preučil opremo v fitnesu in mi pripravil program, po katerem 3-4x tedensko treniram sam, vmes še tečem, 1x tedensko pa se dobiva in naredim trening z njim. Vmes mi je vedno na voljo za vprašanja in nasvete.
Boštjan in fitnes mi je spremenil življenje. Počutim se odlično, komaj čakam vsak naslednji trening. Navadil sem se drugačne prehrane, vse se začne že vsako jutro pri kavi. Sedaj je črna, brez mleka in sladkorja. Skozi dan imam obroke na 3-4 ure. Na začetku je bilo potrebno nastaviti opomnike, sedaj je to rutina in telo že samo opozori, da potrebuje hrano.
 
Gledano v celoti – preobrazba je popolnoma uspela. Največji 'krivec' za to je Boštjan. Fitnes ni šport. Je predvsem način življenja.


Blaž še vedno pridno trenira... Oglejte si spremembo po 10. mesecih rednega treninga.
Njegov cilj je pridobivanje čim bolj kvalitetne mišične mase. Kot lahko vidite mu z mojo pomočjo to več kot odlično uspeva!

Blaž 10 mesecev kasneje spredaj Blaž 10 mesecev kasneje zadaj