osebni-trener-hujšanje

Moje ime je Kristijan Lasetzky star sem 21 let in že od malih nog me zanima šport. Treniral sem karate, rokoborbo, kickboks, tajski boks, zadnjih nekaj let sem se poglobil v trening za oblikovanje telesa (fitnes).


S fitnesom sem se začel ukvarjati samostojno in brez pomoči trenerja, rezultati so bili vidni dokaj hitro zato sem se začel poigravati z mislijo, da bi se preizkusil na kakšnem fitnes tekmovanju. Načrti so se mi žal porušili, ker sem šel v vojsko, tukaj ni bilo urejene prehrane in kljub treningom sem se zredil predvsem v maščobo. Življenje v vojski je pustilo to posledico, da nisem več bil tako discipliniran pri prehrani, razvadil sem se  jesti veliko sladkarij in jedel vse preveč ogljikovih hidratov. Kljub treningom na fitnesu sem se zredil na 94 kg.
Za boljšo regeneracijo na treningih sem uporabljal tudi prehranske dodatke, ki sem jih kupoval v trgovini s športno prehrano THE Nutrition Maribor,  kjer sem spoznal lastnika trgovine in osebnega trenerja Boštjana Eferl. Želel sem si, da ponovno dosežem boljšo telesno formo, zato sem Boštjana prosil za pomoč pri treningih in prehrani.
Že sam pristop Boštjana je bil super, vedno nasmejan in pozitivno naravnan človek, ki me je znal motivirati. Prehrano sva postopoma spreminjala in tudi intenzivnost treningov se je večala. Kar se prehrane tiče sva vključila čim manj predelane hrane. Obroki so bili raznoliki in količinsko dovolj veliki, da so zadovoljili moje potrebe. Poudarek je bil predvsem na kvalitetnih beljakovinah in maščobah, postopoma sva zmanjševala vnos ogljikovih hidratov. Prosti koncu je sledila ciklizacija ogljikovih hidratov. Od dodatkov k prehrani sem uporabljal THE Vitamin Strong, THE Amino Whey (beljakovine), THE BCAA (aminokisline), THE ZMA in X3M ShredXX (»fatburner«).
V 5 mesecih sem z Boštjanovo pomočjo prišel iz 94 kg na 75 kg kar je res neverjetno, ohranil sem mišično maso in pokuril odvečni delež maščobe, ki se je nabral v času mojega slabega prehranjevanja.
Boštjanu bi se še enkrat rad zahvalil za njegovo pomoč, da mi je vedno pomagal tudi ko sem mislil, da bom odnehal in se pregrešil pri prehrani. Vedno je našel besedo s katero mi je vlil pozitivno energijo, tako da sem vztrajal in se še trudil naprej.
Plani v prihodnost so, da se kmalu udeležim kakšnega tekmovanja v fitnesu in dokažem, da se lahko z trdim delom tudi brez prepovedanih substanc v športu doseže lep rezultat.
Res hvala ti Boštjan Eferl si THE BEST :)